Dodelava

Dodelava zaključne faze dela po tiskuNaj vaši izdelki dobijo še tisto končno pikico na “i”!

Zavedamo se, kako pomembne so kakovostne tiskovine za vašo poslovanje, zato na koncu skrbno in z veliko mero inovativnosti dodelamo tiskovine v njihovo dokončno in dovršeno obliko, katero bo vsakdo z veseljem “vzel v roke”.

Dodelava zajema vse zaključne faze dela po tisku. Tu bi izpostavili:

  • porezave na izbrani format in zgibanje tiskovin,
  • vse oblike vezav, s katerimi tiskovino povežemo v novo celoto
  • in dodatno plemenitenje tiskovin, ki ščiti pred zamazanjem in poškodbami ali pa ima druge funkcionalne in estetske razloge.

Mehke vezave tiskovin

Za vezenje katalogov, knjigic in knjig z manjšim obsegom se uporablja mehka vezava.

Med temi so najpogostejše broširanje, spenjanje in šivanje. Tiskovine lahko spnemo kot zvezek (s sponkami), broširamo (vroče lepljenje hrbta) ali vežemo različnimi špiralami.

Trde vezave tiskovin - največja obstojnost kljub intenzivni uporabi

Pri trdih vezavah izbiramo med italijansko ali letvično vezavo (diplomske naloge), dodatno pa lahko ojačamo ovitek, platnice ali celotno tiskovino. Dodajamo lahko tudi okrasne elemente in bralne trakove.

Rezanje

Z razrezovanjem in obrezovanjem dobijo tako preproste kot obširnejše tiskovine svojo končno obliko (plakati, vizitke, razglednice in drugo …).

Izsekovanje

Z izsekovanjem poskrbimo za želeno obliko tiskovin, skozi tiskovine ustvarjamo različne odprtine ali pa odkrijemo dele zakritih površin.

Zgibanje

Zgibanje je eden izmed pogostejših procesov dodelave tiskovin, Z zgibanjem isto tiskarsko polo večkrat prepognemo, da dobimo grafični izdelek, pri tem pa v ospredje postavimo pomembnejše elemente. Najpogostejši načini so zgibanje tiskovin z enim ali dvema zgiboma v oblikah C, Z in V ter različnih izpeljankah le-teh. Pri nekaterih izdelkih lahko z njim pokažemo vso svojo kreativnost (nenavadni načini odpiranja, unikatne oblike, izstopajoči elementi) ...

Perforiranje

Postopek perforiranja zajema strojno prebadanje tiskovine in omogoča čisto in preprosto trganje na predvidenih mestih. Uporabljamo jo pri izdelavi vstopnic, bonov, kuponov, kuvert ...

Žlebljenje

Z žlebljenjem v karton vtisnemo žleb in s tem označimo mesto pregibanja. Uporabljamo ga pri izdelavi embalaže, platnic, zloženk in podobnih izdelkov. Lahko pa ga uporabite zgolj kot okrasni dodatek.

Kaširanje

Kaširanje je proces lepljenja dodatne podlage na tiskovine. Proces uporabljamo pri tistih tiskovinah, ki potrebujejo dodatno “podporo”. Izbira različnih trdih ali mehkih podlag je odvisna od posebnih zahtev in namembnosti končnega izdelka.

Plastificiranje

Plastifikacija zagotavlja atraktivnejši videz izdelka kot tudi njegovo večjo obstojnost, saj je plastificirana tiskovina zaščitena pred površinskimi poškodbami. Obenem se s tem postopkom omogoči tudi daljša obstojnost barv.

Lakiranje

Tiskovine lahko zaščitimo tudi z lakiranjem. Površine vseh tiskovin vam po želji lakiramo z mat, sijajnim ali UV-zaščitnim lakom. Lahko se odločite tudi za točkovno lakiranje, kjer se lak nanese samo na določene naslove oz. motive in jih tako še dodatno izpostavite.

Slepi tisk

Slepi tisk s klišejem in močnim pritiskom na papir ustvari reliefno podobo želenega motiva (površina je na dotik dvignjena). Poleg dekorativnega učinka lahko služi tudi kot zaščita pred kopiranjem originalnih dokumentov.

Zlatotisk

Tisk iz folije, bolj znan kot zlatotisk, je tiskovni proces pri katerem uporabljamo pigmentirane folije. Zlatotisk je posebna vrsta dekorativnega tiska, s katerim ustvarjamo posebne učinke lesketajočih se barv ali odtise z realističnim videzom žlahtnih kovin. Končni rezultat je gladek in svetleč element, ki naredi tiskovino posebno in izvirno.

Z dodelavo tiskovinam dodamo bogat in estetski videz ter vedno znova presegamo pričakovanja tudi najzahtevnejših strank!

Zaupajte nam tudi vi in pošljite povapraševanje še danes!