Jasno in glasno: povejte s pravim plakatom!

Vse od poslovnih sejmov pa do zunanjega oglaševanja - odlično oblikovan ter kvalitetno natisnjen plakat bo res poskrbel za to, da bodo ljudje opazili vaše podjetje. Plakati so cenovno dostopni, učinkoviti in izstopajo v vsakem okolju. A le, če imajo ustrezen dizajn. Preden se odločite za izdelavo svojih plakatov, smo za vas pripravili 6 trikov in predlogov, s pomočjo katerih boste iz plakatov iztržili največ.

b0722d43e0d9befabdef91dd8c78da72.jpg

1.Izberite preprosto in veliko pisavo

V nasprotju z drugimi oblikami promocijskega materiala so plakati zasnovani z namenom, da jih ljudje opazijo in preberejo od daleč.

Zato uporabite veliko pisavo, ki se enostavno prebere. Zapomnite si, da bodo ljudje vaš bener lahko videli le za sekundo, zato morajo takoj opaziti, kdo ste in kaj želite sporočiti. Preveč teksta jih bo samo zmedlo.

2. Razmislite o lokaciji

Če boste poster prikazali  le na eni lokaciji, izberite barve, ki bodo v močnem kontrastu z okolico.

Če pa boste plakat prikazali na različnih mestih (v različnem okolju), pa poskrbite, da bo tekst dobro opazen in da se ne bo zlil z ozadjem samega plakata. Besedilo mora biti lahko berljivo.

3. Posvetujte se z dizajnerjem

Free-Christmas-Business-Promotions-Flyer.jpg

Ne slepite se s tem, da dizajn plakata niti ni ne vem kako pomemben. Še kako pomembno je, da bo plakat odražal profesionalno podobo vašega podjetja.

Prav lahko bo bo odločal o prvem vtisu, ki ga bo bodoča (?) stranka dobila o vas. Če svoj bener oblikujete sami, ga dajte v pregled tudi kakšnemu strokovnjaku ali pa pobrskajte po spletu za svežimi idejami.

4. Poskrbite, da bo plakat trajen

poster-design-create-a-poster.jpg

Ne glede na to, ali bo plakatrazstavljen v notranjih prostorih ali pa zunaj, zagotovo si želite, da se bo obdržal dolgo časa.

Zunaj bo izpostavljen dežu, snegu, prahu, če pa ga boste uporabili na sejmih ali seminarjih, pa ga boste stalno premikali. Zato mora biti trpežen. V Tiskarni Ekart tiskamo plakate, ki trajajo, saj so natisnjeni na material, ki je odporen proti vlagi, trganju in drugim poškodbam.

5. Razmislite tudi o velikosti

HouseofVansMural_Large_670.jpg

Seveda je velikost vašega plakata odvisna od tega, kje bo razstavljen.

Večji bo, bolj bo opazen. Pri nas tiskamo plakate različnih dimenzij in lahko ugodimo vašim posebnim potrebam.

6. Ne pretiravajte z grafiko

indoor-advertising-poster-mockup.jpg

Pravilno izbrana grafika lahko še kako pripomore k temu, da bo plakat dobro opazen.

Najbolje je, da izberete 1 sliko, ki naredi velik vtis. Nikar ne komplicirajte in plakata ne bombardirajte z množico slik, saj boste s tem ponudili preveč vizualnih informacij.

Če niste prepričani o tem, kaj je najbolje za vaš plakat in za cilj, ki ga želite doseči, se lahko kadarkoli obrnete na Tiskarno Ekart. Tu smo zato, da vam pomagamo.